Erzsébetváros: őrizetben az értékbecslő

Csalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanújával őrizetbe vették a nyomozók az erzsébetvárosi ingatlanpanama néven kirobbant büntetőügy újabb gyanúsítottját, a több önkormányzati lakóház áron aluli adásvételét előkészítő értékbecslőt.

2008. 12. 13. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: kezdeményezték a vállalkozó előzetes letartóztatását, ugyanakkor cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint hamarosan kiengednék a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények fő gyanúsítottját, Gál Györgyöt. A múlt hét óta előzetesben lévő SZDSZ-es frakcióvezető, aki a gyanú szerint a főváros VII. kerületi gazdasági bizottság elnökeként hétszázmillió forintos kárt okozott az önkormányzatnak, amikor a jelenleg szabadlábon védekező Nagy Györgytől összesen 195 millió forintos kenőpénzt fogadott el, valóban fellebbezett a bíróságnál, de az ügyészség ilyet nem kezdeményezett. Azt továbbra sem erősítették meg, hogy vádalku született volna, sőt egyelőre Hunvald György MSZP-s polgármester meghallgatását sem kezdeményezték. Korábbi információk szerint a politikusra éppen Nagy tett terhelő vallomást.
A nyomozás eddigi adatai szerint 2003 és 2004 között – off-shore társaságok közbeiktatásával – nyolc önkormányzati ingatlant játszottak át strómanokkal létrehozott projektcégeknek, az értékbecslő bevonásával eladott épületeket pedig rövid időn belül, jelentős haszonnal értékesítették.
Ismeretes, az ügyben a helyi Fidesz vizsgálóbizottság felállítását és a gazdasági bizottság jegyzőkönyveinek nyilvánosságra hozatalát kezdeményezte.
Publicisztika a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.