Rács mögött marad a másik liberális is

2009. 01. 20. 16:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 10-ig előzetes letartóztatásban marad az SZDSZ-es Kardos Péter, az erzsébetvárosi pénzügyi bizottsága elnöke az ingatlanpanamaként ismertté vált bűnügy egyik gyanúsítottja – erről a Fővárosi Bíróság tegnap döntött a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezésére. Mint Keresztes Imre főügyész lapunkkal ismertette, Kardos korábbi 30 napos előzetese ma lejárt volna, de akárcsak Gál György, a szabad demokraták helyi frakcióvezetője, a gazdasági bizottság elnöke esetében, a bíróság most is 90 nappal hosszabbított. Az ügyészség indoklása szerint azért, mert fennáll a gyanúsítottak szökésének, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye.
Ismeretes, a büntetőeljárásban tizennégy lakóház értékesítése miatt nyomoznak, és az adatok alapján egyelőre kilenc gyanúsított csaknem egymilliárd forintos kárt okozott az erzsébetvárosi önkormányzatnak. Gál Györgyöt és társait többszörösen különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntettével, vesztegetéssel, magánokirat-hamisítással gyanúsítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.