Rács mögött maradnak a szabad demokraták

2009. 01. 16. 20:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is fennáll az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként ismertté vált bűnügyben gyanúsított SZDSZ-es politikusok szökésének, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség tegnap kezdeményezte Kardos Péter, a VII. kerületi pénzügyi bizottság elnöke előzetes letartóztatásának meghosszabbítását kilencven nappal. Keresztes Imre főügyész lapunknak elmondta: a bíróságnak még e héten döntenie kell, mert Kardos korábbi 30 napos előzetese január 10-én lejár. – Újabb gyanúsításokról egyelőre nem számolhatok be, és az ünnepek után ismét gőzerővel zajló nyomozás érdekében azt sem mondhatom el, pontosan mikor hallgatjuk ki Hunvald György MSZP-s polgármestert – fűzte hozzá.
Gál Györgyöt, az elsőként letartóztatott szabad demokratát, addigi frakcióvezetőt és gazdasági bizottsági elnököt legalább március végéig rács mögött tartják, erről a bíróság még az ünnepek előtt döntött, és előzetesben maradt az érintett ingatlanok értékbecslője is.
Ismeretes, a büntetőeljárásban tizennégy lakóház értékesítése miatt nyomoznak, és az adatok alapján egyelőre kilenc gyanúsított csaknem egymilliárd forintos kárt okozott az erzsébetvárosi önkormányzatnak. Gál Györgyöt és társait többszörösen különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntettével, vesztegetéssel, magánokirat-hamisítással gyanúsítják. Maga a frakcióvezető a nyomozók szerint több mint háromszázmillió forint kenőpénzt tehetett zsebre.
A példátlan botrány kivizsgálására a balliberális többségű erzsébetvárosi képviselő-testületben felállított frakcióvezetői bizottság az új évben ma ül össze először. Zuglóban január 22-én hallgatja meg az ottani pénzügyi bizottság Weinek Leonárd szintén szabad demokrata polgármestert arról, hogy Gál György milyen tanácsokat adott a kerületi önkormányzatnak havi négyszázezer forintért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.