Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Terézváros: áron aluli ingatlaneladások

2009. 01. 19. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terézvárosban, akárcsak Erzsébetvárosban, több, ingatlanpanamaként emlegetett gyanús házprivatizációra derült fény még a napokban is – jelentette ki tegnap Wertán Zsolt (KDNP) helyi és fővárosi önkormányzati képviselő, aki a Heti Válasz tegnap megjelent számában szereplő adatok alapján a Fővárosi Főügyészséghez fordul.
– A hetilap leleplező összeállításában a már korábban ismert Andrássy úti paloták elkótyavetyélése mellett szerepelt legfrissebb ügy, az Anker köz 13. szám alatti ház csaknem 2800 négyzetméternyi irodahelyiségének eladása. Az adatok szerint a MSZP–SZDSZ-es többségű terézvárosi képviselő-testület 2005-ben csaknem 390 millió forintért értékesítette az ingatlant egy kft.-nek, amely azon alig egy hónappal később 690 millióért adott túl – mondta Wertán, aki tavaly már feljelentést tett az Andrássy út 2. szám alatti ingatlan 2007-es eladása ügyében is.
A Heti Válasz szerint az erzsébetvárosi minta alapján itt is áron alul, szinte kivétel nélkül ugyanazon értékbecslői kör javaslatára adtak túl az értékes ingatlanokon, és a politikai összefonódások itt is kimutathatók. – Az Andrássy úti paloták elkótyavetyéléséhez két cég nyújtott segítséget, a Dollar Land Kft., illetve az Unihouse Kft., amely cég munkatársa Halmai Katalin XII. kerületi MSZP-s képviselő, egyben a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. jogi képviselője – derült ki a cikkből. Az önkormányzat sajtóirodája visszautasította Wertán Zsolt állításait. – A képviselő ellen már a második büntetőeljárást kezdeményezzük rágalmazás miatt – olvasható közleményükben. A sajtóiroda decemberben hasonlóképpen megfenyegette Illés Zoltánt, a kerületi Fidesz elnökét, aki azt állította: az ingatlanpanama tízmilliárd forintos kárt okozhatott az önkormányzatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.