időjárás 11°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

A kormány zárol és megszorít

Munkatársainktól
2009.02.18. 23:00

Hatvanmilliárd forintot zárol a kormány a minisztériumok idei működési költségeiből, egy hét múlva pedig további 140 milliárd forintos megszorításról döntenek – jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet soron kívüli ülése után.

A miniszterelnök és a kormányszóvivő a múlt héten még találgatásnak nevezte a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott, a kormány megszorító lépéseinek terveit taglaló cikkünket, amelyben a tárcákat érintő kiadáscsökkentésről is írtunk. A minisztériumoktól elvonandó 60 milliárdból kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség.
A hét végén egyébként összeomlott a kormányzati informatikai rendszer, s adózó állampolgárok ezreinek személyes adata került nyilvánosságra. Nem kizárt, hogy hackertámadás történt. Az adatvédelmi biztos vizsgálatot indított.
Kiderült az is, Budapest balliberális vezetői korábbi ígéreteik ellenére, a gazdasági válságra hivatkozva csaknem 33 milliárd forintos, 20 év lejáratú fejlesztési hitellel kívánják bővíteni a város több mint 160 milliárd forintos adósságállományát.

Részletek a 3. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.