Bűnözőknek adott tippeket a rendőr

Csibra Tibor
2009. 02. 23. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy rendőrtisztet vett őrizetbe a Fejér Megyei Főügyészség csütörtökön, a gárdonyi férfit azzal gyanúsítják, hogy részese volt a múlt vasárnapi, az M7-es autópályán elkövetett benzinkútrablásnak. A hatóság szerint tippeket adott a bűncselekmény elkövetéséhez. Ismert, egy hete megtámadták a sztráda Váli-völgyi pihenőhelye mellett található töltőállomást, a tettesek 12 millió forintot zsákmányoltak, majd elmenekültek. Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, hogy a nyomozáskor kiderült, az elkövetők egyike a benzinkút alkalmazottja, csütörtökön vele együtt fogták el a csoport másik két tagját, köztük egy nőt. Kihallgatásuk derített fényt arra, hogy külső segítségük is volt, egy rendőr, aki információival szolgálta a rablás kivitelezését. A férfi
a gárdonyi rendőrkapitányság állományának tagja, szerepét az ügyészség fogja tisztázni, ezért a rendőrség nem szolgált részletekkel. Az ügyészség csütörtökön büntetőeljárás alá vonta az őrizetbe vett rendőrt. Parancsnoka az ilyenkor szokásos, úgynevezett méltatlansági eljárást kezdeményezett ellene – tette hozzá Németh-Kész Mónika.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.