Erdélyi koalíciót sürgetnek

2009. 02. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) koalícióját szorgalmazza az európai parlamenti választásokra hazai és erdélyi értelmiségiek egy csoportja. A tegnap közzétett állásfoglalást többek között Böjte Csaba dévai ferences szerzetes, Bábel Balázs kalocsa– kecskeméti érsek, Csoóri Sándor író, Pálinkás József, az MTA elnöke, Szűrös Mátyás volt köztársasági elnök és Vizi E. Szilveszter akadémikus írja alá. Szerintük az öncélú pártpolitikai versengést demokratikus erdélyi magyar nemzeti összefogásra kell váltani, amely erőt adhat az erdélyi magyarságnak, és megfelelő válasz lehet a román politika összefogásra. Emlékeztetnek: az RMDSZ és az MPP megtette az első lépést a magyar nemzeti öszszefogás irányába azzal, hogy elfogadják Tőkés László püspököt listavezetőnek. „Kérjük az RMDSZ-t és az MPP-t, mihamarabb tegyék meg a második lépést is: az európai parlamenti választásokra vonatkozó törvény szerint lépjenek koalícióra, és ezáltal teremtsék meg a romániai magyarság részéről megnyilvánuló legszélesebb politikai támogatás jogi keretét” – szerepel a kezdeményezők levelében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.