Kenőpénzért ítéltek börtönre fiatalokat

Hírösszefoglaló
2009. 02. 23. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban bírákat állítottak bíróság elé. Mark Ciavarella és Michael Conahan a vád szerint összesen 2,6 millió dollárt fogadott el a fiatalkorú bűnelkövetők számára kialakított pennsylvaniai magánbörtön fenntartójától, hogy indokolatlanul vagy az elfogadhatónál hosszabb időre rács mögé juttassa a fiatal vádlottakat – adta hírül a Reuters. A kenőpénzt az intézmény azért ajánlotta fel nekik, mert minél több rab érkezett a falai közé, annál nagyobb állami támogatásra számíthatott.
A törvény magukról megfeledkezett őrei 2003 és 2006 között megközelítőleg kétezer olyan fiatalra szabtak ki több hónapi börtönt, akik mindössze kis súlyú vétséget vagy dorgálást érdemlő diákcsínyt követtek el, de ártatlan is volt az elítéltek között. Mindez nem történhetett volna meg, ha a vádlottaknak lett volna ügyvédjük, erről azonban lebeszélték őket, mondván, kis súlyú az ügy, nincs szükség védőre. A bírák hétévi börtönre számíthatnak, és kártérítést is kell majd fizetniük áldozataiknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.