időjárás 15°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Napi sajtószemle

Lovas István
2009.02.26. 23:00

LE TEMPS
Az idegengyűlölet szele Magyarországon címmel a svájci lap a Jobbik és a Magyar Hírlap miatt aggódik, és azért, mert hazánkban a megkérdezettek 81 százaléka negatívan nyilatkozik a cigányokról.


EFE:
A spanyol hírügynökség arról számol be, hogy a Középosztály Platformja nevű szervezet nyolcezer tagja tüntetett Madridban a hatalmon lévő szocialista spanyol kormány ellen ezzel a jelszóval: „Ez már nem a szavak, hanem a harc ideje.” Enrique de Diego, a tömörülés elnöke szerint a Zapatero-kormány „a hazugságokkal kifoszt és kirabol bennünket”.


LA LIBRE
A belga lap arról ír, hogy mivel a belga államháztartás hiánya elérte a három százalékot és a gazdaság éves csökkenési üteme –1,9 százalék, a helyzet katasztrofálissá vált.


FT.com
Borut Grgic, a brüsszeli Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója a globális londoni lapban írt cikkében megállapítja, az EU kezéből egyre jobban kicsúszik a Kaszpi-tengeri földgázfolyosó-, azaz a Nabucco-projekt. A törökök például már az uniós csatlakozáshoz kötik a rajtuk keresztülhúzódó gázvezetéket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.