Titkolóztak a csepeli MSZP-sek

Bodacz Balázs
2009. 02. 27. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott az önkormányzat pénzügyi, ellenőrzési és közbeszerzési bizottsági tagságáról Deme Gábor szocialista politikus, akit a csepeli kettős gyilkosság felbujtásának vádjával tartanak előzetes letartóztatásban. A Csepel.info nevű internetes orgánum információi szerint a politikus lemondását saját pártja, valamint a kerület önkormányzati képviselői is titkolták. Deme ugyanis január 21-én mondott le önkormányzati funkciójáról.
A csepeli MSZP-t, valamint a kerület ugyancsak szocialista vezetését és két parlamenti képviselőjét finoman szólva is érzékenyen érinthette az a tény, hogy párttársukat, Deme Gábort összefüggésbe hozták a január elején elkövetett kettős gyilkossággal. A Csepeli Szakképző Iskola igazgatójának és egyik tanárának halálával végződött nézeteltérés oka – állítólag – az volt, hogy az ugyancsak az iskolában dolgozó Deme néhány milliót elsikkasztott; miután ezt Takács József iskolaigazgató leleplezte, a sikkasztó MSZP-s „karrierféltésből” megölette. A helyszínen tartózkodó másik tanár is ekkor vesztette életét. Deme Gábor viselt dolgaival tisztában volt a kerület szocialista polgármestere. Tóth Mihály korábban a Zoom.hu internetes lapnak ismerte el, hogy tudott Deme Gábor zűrös ügyeiről. Deme ügyvédje is többször utalt arra, hogy „fél Csepel”, még az MSZP-s országgyűlési képviselők is tudtak a sikkasztásról.
Lapunk tényfeltáró cikkben mutatta be a Csepel oktatási és sportéletét átszövő, az ágazatok ingatlanmozgásait is felügyelő szocialista hálózatot. Azt is bemutattuk, hogy ebben a hálózatban mind a meggyilkolt Takács Józsefnek, mind Deme Gábornak fontos szerepe volt, a helyi szocialista elöljárók pedig részei a gépezetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.