Az Erzsébetvárosban bővül a bűnlajstrom

2009. 03. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentek Erzsébetvárosban a balliberális koalíció tagjai, miután szerdán kiderült: a Központi Nyomozó Főügyészség legutóbbi gyanúsítása szerint immár ezt a ciklust, illetve a hatalmat jelenleg is birtokló többséget is elérte a nyomozás. Simon Péter helyi MDF-es önkormányzati képviselő, aki többször is sikertelenül kezdeményezte a testület feloszlatását, elképzelhetőnek tartja: az előzetes letartóztatását töltő Hunvald György MSZP-s polgármesteren és az SZDSZ-es Gál György volt frakcióvezető nélkül is többségben lévő koalíció hónapokig össze sem hív tanácskozást. – KDNP-s segédlettel elfogadták a 2009-es költségvetést, a törvény szerint egy évben legalább hat ülést kell tartani, ebből kettő már megvolt – tette hozzá.
Gergely József szocialista alpolgármester társai nevében korábban kijelentette: nincs ingatlanpanama, nem történtek bűncselekmények és Hunvald György ártatlan. Párttársa, Bán Imre frakcióvezető szerint álláspontjukat nem vizsgálják felül azután sem, hogy az ügyészség újabb, részben tavaly elkövetett bűncselekményekkel gyanúsította meg Hunvaldot, Gált és az időközben mandátumáról lemondott szabad demokrata Kardos Pétert.
Ismeretes, a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények, közöttük vesztegetés miatt folytatott eljárásban immár hivatali visszaéléssel is gyanúsítják a politikusokat, amely szerint bérlakásokat utaltak ki rokonaiknak s ismerőseiknek, akik az ingatlanokat kedvezményesen rövid időn belül meg is vásárolhatták.
Vattamány Zsolt helyi fideszes frakcióvezető közölte: már benyújtották újabb önfeloszlatási javaslatukat, amelyről, ha lesz ülés, két hét múlva szavazhatnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.