Bővült Hunvaldék bűnlajstroma

2009. 03. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bűncselekményekkel gyanúsította meg tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros MSZP-s polgármesterét, Gál György (SZDSZ) volt frakcióvezetőt és gazdasági bizottsági elnököt, valamint párttársát, az időközben mandátumáról lemondott Kardos Pétert. A nyomozó hatóság közleményéből kiderült: a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott eljárásban az előzetes letartóztatásukat töltő politikusok közül Hunvaldot és Gált háromrendbeli, míg Kardost egyrendbeli hivatali visszaélés bűntette elkövetésével is gyanúsítják.
A megalapozott gyanú szerint 2006-ban és 2008-ban a gyanúsítottak – abból a célból, hogy a rokonuknak vagy ismerősüknek jogtalan előnyt szerezzenek – a hivatali helyzetükkel visszaéltek, és bérlakás kiutalása útján azonnali kedvezményes vételi lehetőséget biztosítottak a hozzájuk köthető személyeknek. 2006-ban Gál György sógornője, illetve Kardos Péter barátja, 2008-ban Gál barátnője jutott bérlakáshoz, amelyet az érintettek igen rövid időn belül, kedvezményes áron megvásároltak. Kardos saját tulajdonú lakással rendelkező barátján keresztül, kérelem nélkül szerezhetett lakást a szabad demokrata képviselő lánya, míg a gazdasági bizottság elnöke a megvásárlandó bérlakás árát is kifizette barátnője helyett – írta az ügyészség. A gyanúsítottak panasszal éltek. Ismeretes, a gyanú alapján tizenkét gyanúsított csaknem egymilliárd forintos kárt okozott az erzsébetvárosi önkormányzatnak, valamint további 1,6 milliárdos kár okozását kísérelték meg. Gál Györgyöt – aki a nyomozók szerint több mint 300 millió forint kenőpénzt tehetett zsebre – és társait, közöttük a másik szabad demokratát, Kardos Pétert többszörösen különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással és más bűnökkel gyanúsítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.