KDNP-sek segítenek Hunvaldnak

2009. 03. 01. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába nyújtották be hét ellenzéki képviselő aláírásával a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülésének összehívását, a testület feloszlatását célzó kezdeményezést, azt a helyi KDNP-sek csaknem megakadályozták – közölte Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője. Elmondta: már napokkal ezelőtt elkészítették előterjesztésüket, az aláírásgyűjtő ívet pedig egyik képviselőjük saját aláírásával leadta a többi frakció irodáira. – Az egyik ívet a hattagú SZEM– KDNP-frakció már sajátjaként iktatta a polgármesteri hivatalban, de az előterjesztés nélkül. A helyi szabályok szerint az ingatlanpanama ügyében előzetes letartóztatását töltő Hunvald György MSZP-s polgármester helyettese, Gergely József alpolgármester nem is hívhatja össze az ülést, az előterjesztést még ma pótoljuk – hangsúlyozta a frakcióvezető. Szerinte hiába került kisebbségbe az MSZP–SZDSZ-es koalíció, hiába került mély válságba a kerület, ha az ellenzék egy része rendre „kisegíti” a balliberális oldalt.
A legutóbbi tanácskozáson a KDNP-sek közül hárman elfogadták azt a belső vizsgálatot, amely lényegében ártatlannak minősítette a rács mögött lévő Hunvaldot és két SZDSZ-es társát, Gál Györgyöt és Kardos Pétert, sőt megszavazták a kerület költségvetését is.
– A feloszlatási kezdeményezést aláírtuk, ám voksaink előfeltétele, hogy megtisztulás legyen, ezért feltételeket támasztottunk az esetleges közös választási induláshoz – mondta Kecskés Gusztáv (KDNP). A dokumentum fő célja, hogy ne lehessen képviselő a Fidesz helyi alelnöke, Garabits Károly, aki a kilencvenes évek közepén az MSZP-frakció tagja volt. Molnár Béla, a KDNP fővárosi elnöke állítja, időben rendezik soraikat. Erre vár Fónagy János, a Fidesz fővárosi elnöke is, ám szerinte tűrhetetlen, hogy jobboldalinak nevezett képviselők a korrupciós botrányba keveredett balliberálisok szekerét tolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.