Lélegeztetőgépen a Hócipő

Ötmillió forintos támogatást szavazott meg januárban az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriuma a Farkasházy Tivadarhoz köthető Hócipő Kft.-nek – tudta meg lapunk. A Táncsics kuratóriumának elnöke az a Lamperth Mónika (MSZP), aki még munkaügyi minisztersége idején jelentős állami pénzekhez segítette hozzá a kiadványt az általa vezetett tárcától.

2009. 03. 16. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kéthetente megjelenő, kormány közeli vicclapnak a munkaügyi tárcához tartozó Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) is ugyanekkora összeget, ötmillió forintot fizet tavaly óta egy, a távmunkát népszerűsítő cikksorozatért.
*
A 11 részes (tehát cikkenként mintegy 450 ezer forintnyi közpénzt felemésztő) sorozat a Munkaügyi ABC nevet viseli. A Hócipő legutóbbi számában másfél oldalnyi terjedelmet kapott a téma, amiben hat karikatúra és az azokhoz tartozó rövidke kísérőszöveg volt olvasható. Szerettük volna megtudni a munkaügyi minisztériumtól, hogy az OFA miért támogat olyan orgánumot, amelynek az eladási mutatói nem ismeretesek (hiszen a Hócipő nem auditáltatja magát a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetséggel), de lapzártáig nem kaptunk választ.
A Farkasházy Tivadar többségi tulajdonában lévő, de felesége által főszerkesztett lapot már jó ideje állami infúzióval próbálják életben tartani. Amint arról korábban hírt adtunk, a kiadvány hárommillió forintot kapott tavaly márciusban az akkor még Lamperth Mónika által vezetett Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól azért, hogy „a 100. nőnap alkalmából emlékező cikket jelentessen meg”. Bár a jelek szerint Lamperth Mónikának sokat köszönhet a vicclap, a legutóbbi számban Farkasházyék mégis finoman élcelődtek a politikuson. Az egyik képen a volt miniszter Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezetővel látható, aki a képaláírásban azt kérdi tőle: „Ugye, most nem akarsz munkaügyi miniszter lenni?”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.