Ukrajna viszonozza Románia gesztusát

2009. 03. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes fronton dúl a diplomáciai adok-kapok Románia és Ukrajna között, miután Bukarest kiutasított két ukrán diplomatát a két ország között kipattant kémkedési botrány miatt. Emlékezetes, a román hatóságok a napokban letartóztatták a hadsereg egyik altisztjét, aki évek óta szolgáltatott ki katonai titkokat egy bolgár állampolgárnak, aki vallomása szerint ukrán illetékeseknek adta tovább az adatokat. A korábban Bulgária bukaresti nagykövetségén dolgozó Marinov Zikolovról közben kiderült: egy éve kettős ügynökként is tevékenykedett a román hírszerzés javára.
Kijev most azt nehezményezi, hogy Bukarest rögtön a kiutasításhoz folyamodott. Jurij Jehanurov védelmi miniszter szerint Románia megsértette a diplomáciai eljárásokat, és Ukrajna ehhez mérten fog válaszolni. Ukrajna máris közölte két román diplomatával, hogy nemkívánatosak az ország területén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.