időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

F I L M C S Í K

Muray Gábor
2009.05.24. 22:00

Clara
Színes, feliratos, német–magyar– francia játékfilm, 107 perc, 2008. Rendező: Helma Sanders-Brahms. Forgalmazó: Grant Film Kft.
Egy nő, két „szintén zenész”: Schumann felesége Brahms karjaiba szalad. Kosztümös dráma zenetörténeti szilánkokkal, a Danubia Magyar Szimfonikus Zenekarral.

Ember a magasban
Színes, feliratos, amerikai–angol dokumentumfilm, 90 perc, 2008. Rendező: James Marsh. Forgalmazó: Budapest Film.
Philippe Petit végigtáncol a WTC-tornyok közé feszített sodronyon, 110 emelet magasban – Marsh dokut forgat a ’74-es esetről. Élni csak bátran érdemes, mintha kötélen táncolna az ember.

Kémnők
Színes, feliratos, francia történelmi dráma, 117 perc, 2008. Rendező: Jean-Paul Salomé. Forgalmazó: Budapest Film.
Ötfős női kommandó igazságot oszt a második világháború végén, le a nácikkal, éljenek a brit titkos ügynökök, s különösen a normandiai partraszállás ügye, amelyet most prostituáltak, bárónők, mesterlövészek és robbantási szakértők óvnak meg a leleplezéstől. A gyengébbik nemért…

Utolsó látogatás
Színes, feliratos, angol filmdráma, 133 perc, 2008. Rendező: Julian Jarrold. Forgalmazó: Budapest Film.
Regényadaptáció a II. világháború előtti Angliáról, egy tiltott szerelem és az ártatlanság elvesztése Oxfordban. Vágy és vezeklés, 1925.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.