időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

A Híd párt elnöke lesz Bugár Béla

Neszméri Sándor
2009.06.18. 22:00

(Pozsony)

Bugár Béla még egy hónappal ezelőtt is arról nyilatkozott a szlovák sajtónak, hogy jövőre „politikai nyugdíjba vonul”, és tagadta, hogy kilép a Magyar Koalíció Pártjából, ha az általa kezdeményezett vita eredményeként Csáky Pál nem mond le elnöki posztjáról. Alig ért véget Szlovákiában az európai parlamenti választás, Bugár és három parlamenti képviselőtársa azonnal bejelentették, kilépnek a Magyar Koalíció Pártjából, mert jelenlegi vezetése képtelen a megegyezésre, és nem engedik meg, hogy politikai platformot hozzanak létre a párton belül. Hétfőn pedig már arról is tájékoztatták a sajtót, hogy Híd néven új pártot alapítanak, amely a szlovák–magyar és a magyar– magyar párbeszédet kívánja szolgálni. Bugár az új pártról – amelynek ő lesz az elnöke – még annyit mondott el: visszatérnek vele az MKP eredeti céljaihoz és értékeihez, mert Csáky vezetésével a magyar párt eltávolodott önmagától.
Csáky Pál indokolatlannak és veszélyes hazárdjátéknak nevezte Bugárék pártalapítási szándékát. Csáky emlékeztetett arra, hogy az EP-választási kampány elején Bugárékkal megegyezve hívták össze június 13-ra az MKP országos tanácsának rendkívüli ülését, mert kongresszusok között kizárólag ez a legfelsőbb választott szerv dönthet olyan kérdésről, mint a platformok megalakulása, ezért sem indokolt Bugárék sietsége.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.