időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Külső pilótákat bérel a Malév a sztrájk miatt?

Hírösszefoglaló
2009.06.20. 22:00

Egyetlen járatát sem törölte a Malév a pilóták tegnapi kétórás sztrájkja miatt, csupán két járat indult késéssel a délután folyamán – mondta Hegedűs Ádám, a Malév megbízott kommunikációs osztályvezetője az MTI-nek. A Malév pilótái tegnap 11.40 és 13.40 óra között tartottak figyelmeztető sztrájkot. A Hunalpa egyebek között a Q400-as pilóták számára új, harmincszázalékos pótlék bevezetését, kiszámolható, tervezhető elbocsátási rendet, valamint a kölcsönzött munkaerő megszüntetését követeli. A Budapest Airport honlapjának információi szerint a 12.55 perckor Odeszszába induló járat 1 óra 5 perccel, míg a 13.20 perckor Tiranába induló Malév gép 40 perc késéssel szállt fel Budapestről.
Óvári Tamás, a Hunalpa elnöke az MTI-nek elmondta: a sztrájk támogatottsága százszázalékos, így csak a cég vezető beosztású pilótái vették fel a munkát a sztrájk során, s a Malév sztrájktörőkként külső cégek pilótáit alkalmazza, ami jogszabályokba ütközik. Hegedűs Ádám erre reagálva kiemelte: a Malév járatain csak olyan pilóták repülnek, akiket már korábban is foglalkoztatott a légitársaság, így a Malév semmilyen törvénysértést nem követ el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.