időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Zárt kapuk mögött kétszer az Újpest

Munkatársunktól
2009.06.21. 22:00

Ahogyan azt sejteni lehetett, Szentes Lázár lett az NB I-es nyíregyházi labdarúgócsapat vezetőedzője. Az Újpesttel ezüstérmes szakember két évre kötelezte el magát az előző szezonban csupán 14. helyen zárt nyírségiekhez. Tegnapi hír az is, hogy Pintér Attila aláírta hároméves szerződését Győrben, Prukner László pedig a Kaposvár elöljáróival szóban megállapodott a folytatásról.
Az még nem dőlt el, hogy Újpesten ki ül a kispadra (Aczél Zoltán Siófokról a fő jelölt), de a Megyeri úton más okból kifolyólag is fájhat az illetékesek feje. Tegnap ugyanis az MLSZ fegyelmi bizottsága az NB I 30. fordulójában lejátszott Fehérvár elleni találkozó alatt és után történt rendbontások miatt a visszaesőnek számító lila-fehéreket két hazai bajnoki mérkőzésük zárt kapuk mögötti megrendezésével, továbbá egymillió forintos pénzbírsággal sújtották. A fehérváriak 150 000 forintot kötelesek befizetni, és az ő pályájukat is betiltják két meccsre, de ez utóbbi ítélet végrehajtását augusztus 31-ig felfüggesztették.
A május 29-i találkozó lefújását követően az újpesti Bozsics és a fehérvári Vujovics összeverekedett, az újpesti közönség ezután a pályára rohant, majd a vendégszurkolókra támadt, de a rendőrség visszaszorította a tömeget. Ezt követően a hazai biztonsági emberek kiűzték a szektorukból a székeket törő fehérváriakat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.