Bár a zöldség- és gyümölcsfogyasztás továbbra sem magas, csökkent a zsír- és cukorfogyasztás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal háztartások élelmiszer-vásárlására vonatkozó vizsgálatából. Eszerint 2007-ben zöldségekre és gyümölcsökre az élelmiszerekre és alkoholmentes italokra kiadásaink mintegy 14 százalékát fordítottuk. Érdekesség, hogy a gyermektelenek egy főre jutó zöldség- és gyümölcskiadása átlagosan 1,7-szer magasabb, mint családi költségvetésben gyermekekkel is számoló háztartásoké. Földrajzi szempontból nézve a zöldség- és gyümölcsfogyasztásban az egy főre jutó érték a Közép-Magyarország régióban, Közép- és Dél-Dunántúlon, valamint Dél-Alföldön volt átlag feletti. Ezen belül a zöldségfogyasztás Közép-Magyarországon kiemelkedő.
Facebook, Apple, Amazone – elhagyhatják Európát Brüsszel miatt?
