M0-s pályázat vitatott eredménnyel

2009. 09. 04. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogorvoslatot kezdeményezett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az M0-s körgyűrű déli szektorának az M6-os autópálya és az 51-es számú főút közötti szakasza bővítésére kiírt pályázat eredményével kapcsolatban az eljárásból kizárt M-0 Déli Ág II. Konzorcium. A NIF a Porr Építési Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A március 28-án megjelentetett felhívásra összesen három ajánlat érkezett. Az ajánlattevők között volt a Porr, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt., valamint az M-0 Déli Ág II. Konzorcium, amelynek vezetője az A-HÍD Építő Zrt., tagja a Közgép Zrt., a Strabag-MML Kft., a Magyar Aszfalt Kft., valamint a Colas Hungária Kft. A beruházással az M0-s érintett szakaszát kétszer háromsávos autópályává bővítik, és két folyami hidat: a hárosit, valamint a soroksárit építik fel. A konzorciumot azért zárták ki az eljárásból, mert az ajánlatkérő megítélése szerint az előírt 15 milliárd helyett csak 13 milliárd forint árbevétele volt 2006-ban. A kizárt csoport szerint ajánlatának érvénytelenítése nem jogszerű, ráadásul szerintük a Porr ajánlatát érvénytelennek kellett volna nyilvánítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.