Jámbornak megköszönte az MLSZ

2009. 11. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jámbor László futballfejlesztési igazgató ma lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Mindezt az MLSZ tegnap a következőképpen kommunikálta: „Azt a munkát, amit vállalt, rendkívül magas színvonalon elvégezte, az elmúlt hónapokban különösen a szövetség telki edzőközpontjának felszerelése, beindítása során szerzett elévülhetetlen érdemeket. (…) A magyar labdarúgás irányítói ezúton is kifejezik köszönetüket azért az áldozatos tevékenységért, amelyet a sportág fejlesztésében tavaly nyári szerződtetése óta végzett.”
A kommünikében az MLSZ által „nagyon gazdag tapasztalatokkal és nemzetközi szintű tudással rendelkező” szakemberként aposztrofált Jámbor a kilencvenes években az Ajaxnál, Leo Beenhakker és Luis van Gaal mellett tevékenykedett erőnléti edzőként, később dolgozott a szaúd-arábiai válogatottnál, 2005–2006-ban Debrecenben, utána az AS Monacónál, legutóbb pedig az Egyesült Arab Emírségekben. Magyarországi ténykedése nem aratott osztatlan sikert, mert erőszakos fellépésével Debrecenben, majd a magyar labdarúgás irányításában is jóval nagyobb szerepet szánt magának, mint amire a tudása és a képességei predesztinálták volna. Az ő közbenjárására lett az utánpótlás-válogatottak irányítója az erre a feladatra teljesen alkalmatlan holland Wilco van Buuren, akitől szerencsére az U20-as vb előtt megvált az MLSZ. Most pedig az indokoltnál jóval elegánsabban elköszönt Jámbor Lászlótól is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.