Elszámolta a kvótákat a szakbizottság

2009. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vet jó fényt a hazai korcsolyázószövetségre, hogy a szakvezetés csak a múlt hét végén, az országos bajnokság után (!) eszmélt: a januári, tallinni Eb-n a nőknél nem egy, hanem két műkorcsolyázónőnk indulhat. Holott például Sebestyén Júlia állítja, ő már idén januárban, a Helsinkiben rendezett Eb-n ezer százalékban biztosra vette, hogy a 8. helyével két kvótát szerzett a 2010-es kontinensbajnokságra.
„Lehet mondani, milyen nagy marha vagyok, és elismerem, nem vettem észre, hogy megváltozott a kiírás. Ami persze valaki másnak is feltűnhetett volna a szakbizottságból… Mindenesetre nagy tragédia nem történt, mert december 28-ig kell elküldeni a név szerinti nevezést, s egyébként is, a Julika mögötti hazai mezőny olyan gyenge, mint a harmat” – fogalmazta meg karakteres véleményét Jurek Eszter. A szakbizottság vezetője elmondta, hogy az „új” tények ismeretében az ob-n ezüstérmes Hadford Katherinát is benevezik az Eb-re, de főképpen azért, mert az edzője egyben Sebestyén koreográfusa, és így ő is utazhat… Nem szokványos a helyzet a férfiaknál sem, mert az ob-n az első számú hazai korcsolyázó, Vardanjan Tigran váratlanul kikapott Markó Mártontól, így utóbbi mehet az Eb-re, a vesztes fél edzője és édesapja, Vardanjan Gurgen – aki egyben Sebestyén Júlia edzője is – hiába írt beadványt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.