Honvéd: botlás csak a köszöntésnél

2009. 12. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a női és a férfi tőrcsapatok versenyét rendezték meg a vívó-ob-n, de még az előző napi női tőr egyéni döntője is szolgáltatott témát a Láng Sportcsarnokban. Az MTK-s Nattán Sarolta 10-2-es vezetésről kapott ki 15-14-re Varga Gabriellától; s közben edzője, Solti Antal égzengésszerű korholását is el kellett viselnie. „Miatta, érte haragudtam, nem pedig rá. Nagyra becsülöm Sacit, aki jogtanácsosi munka mellett vív, hajnalban jár iskolázni; és most talán soha vissza nem térő lehetőség adódott a számára. Lehet, hogy a habitusom hagy kívánnivalót, de ha nem kiabálnám ki magamból, ami bennem van, akkor megütne a guta” – fogalmazott a hazai edzői kar emblematikus alakja. S a jelek szerint Nattán sem vette a szívére a történteket: „Nem neheztelek Tóni bácsira, mert egy profi vívónak ki kell szűrnie a külvilágot. Sajnos elvesztettem a fonalat, ezért úszott el az arany, de a második hely is jobb annál, mint amit a bajnokság előtt belőttem magamnak, örülök neki.”
Tegnap Solti mesterről már a nyugalom szobrát is megmintázhatták volna, pedig az MTK férfi tőrözői a döntőben 42-36-ra kikaptak a Csatától. A női finálé úgy indult, hogy a csapatok bemutatásánál az ellenfelet viccesen lerohanó támadással köszönteni kívánó Honvédból Knapek Edina majdnem összetörte magát a páston, de utána nem botlott a címvédő együttes, 45-34-re verte a Törekvést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.