Infarktus közeli végjáték

2009. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazából erre a napra az volt a célom, hogy jól érezzem magam, de ez olyan hülyén hangzik. Persze szerettem volna ezúttal is érmet szerezni, és akkor ez most meg is van – mosolygott tegnap délután a Láng sportcsarnokban Mohamed Aida, és okkal tehette a vívók országos bajnokságán. Tudniillik az immár a Törekvést erősítő vb-ezüstérmes tőrözőnő szülés után tért viszsza, de egy hónap edzést követően a selejtezőben ő volt a legjobb, és a folytatásban sem látszott rajta az sem, hogy öt hónapos Olívia leánya hajnali négykor ébresztette. Amikor megállítottuk, a négy közé jutásért 15-4-re nyerte meg az asszóját, ezzel lett meg neki az a bizonyos érem. S az sem gond, hogy végül „csak” a dobogó harmadik fokára állhatott, mert az elődöntőben a világranglista 10. helyén jegyzett Varga Gabriella felülmúlta (11-15). Aki aztán az első helyért 10-2-es és 13-7-es hátrányt ledolgozva egyenlített ki 14-14-re, majd a döntő tust is beadta Nattán Saroltának. Utóbbi edzője, a veszélyt észlelve megállás nélkül kiabáló Solti Antal kis híján infarktust kapott, és aki ott volt, tanúsíthatja, hogy ez most nem csak egy újságírói panel.
A férfiak tőr egyéni döntőjében Szabados Gábor nyugodtabb körülmények között verte 15-10-re Mazza Lorenzót, Vargához hasonlóan megvédve a bajnoki címét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.