Kőrösi Zoltán lett az MMKA új elnöke

Munkatársunktól
2009. 12. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyhangúlag Kőrösi Zoltán írót választotta a Magyar Mozgókép Közalapítvány új elnökének az MMK huszonöt alapítója. Tegnap a magyar filmfinanszírozás fő szervezetének új, héttagú nagykuratóriumáról is tartottak szimpátiaszavazást, döntés január 8-án várható. Az eredményre reagálva Halász János, a parlament kulturális és sajtó bizottságának fideszes alelnöke lapunknak elmondta, a Fidesz a közalapítványt jó ideje nem tartja a magyar film ügye igazi letéteményesének. Ezt a véleményt az Állami Számvevőszék jelentéseire alapozza, illetve arra a tényre, hogy az elnököt választó alapító szervezetek közül több már nem végez értékelhető szakmai tevékenységet, ezért nem tartják helyesnek az alapítvány központi szerepét. Kérdés, ilyen körülmények között mennyire vehető komolyan az elnökválasztás. Halász kijelentette, az ellenkező híresztelésekkel szemben a Fidesz sem közvetlenül, sem közvetve nem vehet és nem is vesz részt a szervezet tisztújításában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.