időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Röviden

MTI
2009.12.31. 23:00

Népszerűek a román autók
Több mint 56 százalékkal nőtt Románia autóexportja az idei első tizenegy hónapban: 238 247 járművet exportáltak az időszakban, ennek 99,8 százaléka Dacia volt, a többi a Ford brassói üzemében készült. A román autógyártók és importőrök szövetségének adatai szerint az autóexport az idén értékben 2,6 milliárd euróra nő a tavalyi 1,6 milliárdról. A járműkivitel aránya egyre emelkedik a román hazai összterméken belül is: tavaly a GDP 4,7 százalékát adta, az idén ez az arány várhatóan 10 százalékra nő. (MTI)

Kecskevész Hollandiában
Az emberre is veszélyes Q-láz terjedésének Hollandiában több tízezer kecske kényszervágásával próbálnak gátat vetni: a legutóbbi nyilvántartás szerint már hatvan állatfarm érintett az ország 410 nagy állattartó gazdaságából, ahonnan összesen 40 ezer kecskét küldtek kényszervágásra. A holland kecskeállomány hozzávetőleges létszáma 374 ezer. (MTI)

Négy forinttal drágul a gázolaj
Bruttó 4 forinttal emeli a gázolaj literenkénti árát a Mol; a benziné nem változik. Az olajtársaság egy hete csökkentette az árakat, a benzinét akkor 4, a dízelét pedig 2 forinttal. Utóbbi átlagára a mostani változással 282 forint, a benziné pedig 296 forint marad, az autósok ugyanakkor 10–30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.