Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Barnamedvék késleltették a megnyitást

2010. 01. 29. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió támogatásával a bulgáriai Zlatograd és a görögországi Xanti között új határátkelő nyílt, egyike annak a háromnak, amelynek létesítéséről még 1995-ben írt alá megállapodást a két ország kormánya. Az elsőt – Ilindennél – 2005-ben adták át, a harmadik kialakítása még várat magára. A késlekedés oka az, hogy Görögországban programot állítottak össze a rodopei barnamedvék védelmében, s az állatvédők szerint a határátkelőhelyek létesítése – a zajos és veszélyes autóforgalom – megzavarná és megritkítaná azok populációját. Érveiket azonban nem találták meggyőzőnek, így elhárultak az akadályok a határforgalom kiszélesítése előtt.
A most átadott határátkelő kizárólag a turizmust szolgálja, segítségével a bolgár vendégek gyorsan eljuthatnak az Égei-tengerig, a görögök pedig elérhetik a rodopei Pamporovó sípályáit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.