időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Lindsey Vonn felépülhet az olimpiára

Munkatársunktól
2010.01.14. 23:00

Valamivel több mint öt héttel a vancouveri téli olimpia rajtja előtt bízik felépülésében Lindsey Vonn, az amerikaiak kétszeres világbajnok alpesi síelője, aki egy hete, a lienzi óriás-műlesikló Világkupa-futamon szenvedett balesetet. A 25 esztendős sportoló az ausztriai viadalon összezúzta a bal karját, az első hírek szerint csonttörést is szenvedett, de ezt végül megúszta, és a múlt vasárnapi, zágrábi műlesikló Vk-n már rajthoz állt, igaz, rögzítőkötéssel a karján.
Dobogós pozíció megszerzésére nem volt esélye, és a Világkupa-összesítésben le is szorult az első helyről, a német Maria Riesch megelőzte. Vonn számára azonban természetesen az a legfontosabb, hogy az olimpián legyen sikerélménye.
– Remélem, hogy a sérülésből semmit sem érzékelek majd Vancouverben. Már jól érzem magam, bár Zágrábban még nem tudtam tökéletesen koncentrálni. A legfőbb célom most az, hogy teljesen felépüljek, visszanyerjem az önbizalmamat, és egyáltalán ne érezzek semmilyen fájdalmat – nyilatkozta Vonn, aki az olimpián az alpesisí-versenyek legnagyobb sztárja is lehet, mind az öt számban éremesélyesnek számít.
Vancouverben február 14-én kezdődnek a női alpesi síelők versenyei.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.