Csak az orvosok meg ne betegedjenek

2010. 02. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vancouverben jövő pénteken kezdődnek meg a XXI. téli olimpiai játékok, de a magyar csapat kétfős előőrse, Molnár Zoltán csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára és Báthori Zsófia, az akkreditációért felelős nemzetközi koordinátor már tegnap útra kelt, és Bécs és Toronto érintésével ma reggelre remélhetőleg meg is érkezett. Az út „háztól házig” több mint huszonnégy órát vesz igénybe, s majd tizenhat versenyzőnk is ezen a kitaposott ösvényen halad.
Molnár Zoltán ma délelőtt átnyújtja a magyar részvételi nyilatkozatot a szervező bizottságnak, egyezteti versenyzőink indulási jogosultságát, és megerősíti a végleges nevezéseket. Ezzel megtörténik a Budapestre már korábban elküldött és a versenyzőknek kiosztott akkreditációs kártyák érvényesítése. Holnap megnyitják a két olimpiai falut, Vancouverben, valamint Whistlerben, s Molnáréknak itt is akad dolguk: át kell venniük a megrendelt bérleményeket, és berendezik a csapatirodákat.
A delegáció vezetője Schmitt Pál MOB-elnök lesz, mellette a diplomáciai fronton még Aján Tamás tiszteletbeli NOB-tagot, Kamuti Jenőt, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökét, valamint Regőczy Krisztinát, a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség jégtánc szakbizottsága tagját vethetjük be. Az utazók közé bekerült Babati Lajos, a MOB szervezési igazgatója is, ugyanakkor Kovács Tamás sportigazgató lemondta a kanadai túrát. Úgy tűnik, a MOB-ot is sújtó gazdasági helyzetben a megszorító intézkedések leginkább az egészségügyi csoportot érintik, ez ugyanis mindössze háromfős. A két orvos elkülönítve rendel Vancouverben, illetve a százhúsz kilométerre levő Whistlerben. Így arra nem is merünk gondolni, mi történik, ha az orvos lesz beteg. Az egyetlen gyúrót pedig nehéz lesz kettészakítani.
A versenyzők mellett mindenesetre ilyen-olyan minőségben tizenegyen tüsténkednek majd, de tizenkettedikként akár a MOB vendégeként utazó Studniczky Ferenc, a honi jégkorongszövetség elnöke is beugorhat masszőrnek; magyar hokist úgyse talál több ezer kilométeres körzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.