Gyanúsított lett a II. kerület kapitánya

Csibra Tibor
2010. 02. 20. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés és magánokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki tegnap a Budapesti Nyomozó Ügyészség Hangyási Sándort, a II. kerület volt rendőrkapitányát. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: a gyanú szerint az egykori rendőri vezető 2009. január 26-án magát egy alapítvány képviselőjének feltüntetve jogosulatlanul vett át a Moltól egy vásárlásiutalvány-kártyát, amelyet 2009 és 2010 januárja között többször is jogosulatlanul felhasznált magáncélra a Mol töltőállomásain. A gyanúsított nem tett vallomást és nem élt panasszal a gyanúsítás ellen – tette hozzá a szóvivő.
Ismert, kedden egy másik budapesti kerület, Józsefváros egykori rendőrkapitányát is gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó ügyészség. Práger Ferencet hatrendbeli hivatali visszaéléssel és egyrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítják, amiért 2009. március és július között hivatali helyzetével visszaélve ismerőseinek többször jogtalan előnyt biztosított úgy, hogy a rendőrkapitányság által kiszabott szabálysértési bírságokat figyelmeztetésre mérsékelte. Ráadásul jogosulatlanul szüntette meg egyik beosztottja hozzátartozójának az őrizetbe vételét is.
Práger Ferenc nevét a Népszava összefüggésbe hozta egy kerületi ingatlanügylettel is. Korábbi cikkük szerint a Rákóczi út környékén több nagy értékű épület gyanúsan a piaci ár alatt cserélt gazdát a közelmúltban, és az ügyletekben tevékenyen közreműködött a volt józsefvárosi kapitány is.
A II. és a VIII. kerületi kapitányt még január 20-án menesztették, miután az általuk vezetett kapitányságokon házkutatást tartottak. Mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.