Hűtlen kezelés gyanúja a Kossuth téren

Bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felvetődhet a Kossuth téri mélygarázsépítés fővárosi beruházásánál, ezért ma levelet küldök Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármesternek és Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének, intézkedésüket kérve az ügyben – közölte lapunkkal Rogán Antal, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere.

2010. 02. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszögezte: a kerületi polgármesteri hivatal a múlt héten véglegesen elutasította a fővárosi Parking Kft. kérelmét a parlamenti mélygarázs-építési engedélyére. – Legfőbb indokunk, hogy az V. kerület hatályos rendelete kizárja, hogy huszonhét egészséges fát kivágjanak a Kossuth téren, majd a belvárosban „életet adó” növényeket a Hajógyári-szigeten vagy a budai zöldövezetben pótolnák – hangsúlyozta Rogán Antal.
*
Szerinte az végképp elfogadhatatlan, hogy a BKV-botrányba belebukott MSZP-s Hagyó Miklós által „létrehozott” gazdasági társaság azzal zsarolná őt és a fővárost, hogy a beruházás elmaradása milliárdokba kerülne nekik, mert már megkötötték a kivitelezői szerződést. – Hetekkel a kormányváltás előtt nem engedjük, hogy újabb visszaélésgyanús szerződésekre hivatkozva ellehetetlenítsék hazánk uniós elnökségét. Építési engedély előtt nem lehet közpénzből szerződést kötni, és amennyiben egy másik hatóság mégis engedélyt ad a fák kivágására, akkor azt a belvárosiakkal együtt akár a testünkkel is megvédjük – jelentette ki a polgármester.
Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezetőjének közleménye szerint nem történhetett hűtlen kezelés, mert addig nem lép hatályba a generálkivitelezői szerződés, amíg nincs építési engedély. A Fővárosi Közgyűlés januárban meglévő MSZP–SZDSZ-es többsége a fentiek ellenére koncessziós szerződést kötött a Parkinggal, korábban pedig készfizető kezességet vállalt a beruházásra. Ikvai-Szabó Imre szabad demokrata főpolgármester-helyettes tegnap nem reagált, viszont Bagdy Gábor (KDNP), a mélygarázs ügyét vizsgáló fővárosi bizottság elnöke szerint az átláthatatlan beruházáson már túllépett az idő.

Új törvény. Az új parlament dönthet a törvényjavaslatról, amelynek előkészítését vezetem – tudatta Rogán Antal. Az Alkotmánybíróság a korábbi szabályozást júniusi határidővel semmisítette meg. A tervezet szerint az önkormányzatok nem bízhatnák cégekre a parkolást, a bevételeket saját szervezetükkel szedhetnék be. A főváros ez alapján hiába szerződne a Parkinggal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.