Kolompár: halasztás, Cozma-ügy: tagadás

Bár eredetileg februárig napolták el tavaly novemberben Kolompár Orbán büntetőperének tárgyalását, lehet, hogy májusig nem kell bíróság elé állnia a roma vezetőnek.

Velkei Tamás
2010. 02. 20. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Cigány Önkormányzat és a Roma Összefogás Párt elnöke úgy irányíthatja etnikai pártja kopogtatócédula-gyűjtését, hogy nem tisztázta magát a vádak alól. Kolompár ügyei együttesen 158 millió forint jogosulatlan felhasználásáról szólnak. Bár a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint csak annyi bizonyos, hogy e hónapban nem folytatódik a per, a megyei bíróság szóvivője szerint májusig is mentesülhet Kolompár. Szintén roma hír: az elmúlt héten a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megnevezte, kik gyanúsíthatók a kiváló román kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásával. Az érintettek és rokonaik tagadják, hogy a gyanúsítottaknak bármi közük lenne a sportoló halálához. Raffael Sándor édesapja a móri eset ismétlődéséről beszélt, szerinte a rendőrség nem a valódi elkövetőket tartja előzetesben. Ugyanezt mondja Sztojka Iván apja is, aki lapunk riporterének kijelentette: fia soha nem bántott senkit.
Részletek az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.