Költséges sportcsarnok

2010. 02. 03. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a nyomozó hatóságok foglalkoznak a soroksári sportcsarnok ügyében közérdekű adattal visszaélés bűntette gyanújával decemberben tett feljelentésünkkel – közölte a Magyar Nemzettel Egresi Antal, a kerület fideszes frakcióvezetője. Elmondta: a kerület jegyzője az ellenzék többszöri kérésére sem volt hajlandó kiadni a beruházás összes dokumentumát. Felvetődött az is: a városrész polgármestere jogszerűtlenül engedhetett el a kivitelezőknek legalább negyvenmillió forintnyi kötbért.
A 2007 óta húzódó beruházás támogatására még Hiller István MSZP-s országgyűlési képviselő tett ígéretet az MSZP–SZDSZ támogatású „civil” polgármesternek, Geiger Ferencnek. – Nem kaptunk semmit, a 720 millió forintosra becsült fejlesztés túllépheti az egymilliárd forintot, miközben a 2009. június végére ígért átadás csaknem egy évet csúszik – mondta a frakcióvezető. A kivitelezés eredeti keretét 115 millió forinttal „emelte meg” végül a közbeszerzés nyertese, a Bayer Center Kft. A sportcsarnokhoz vezető út és a parkoló a mai napig nem épült meg, az idei költségek további százmilliót emészthetnek fel.
Geiger Ferenc szerint a végöszszeg nem éri el az egymilliárd forintot, az új közművek pedig a közeli lakótelepet is kiszolgálják. – A sport mellett kulturális és szabadidős célokra is készülő létesítmény adatait a Fidesz már megkapta. A kötbér elengedésére, a szerződés jogszerű módosítására pedig a válság miatt volt szükség – hangsúlyozta. A polgármesternek mára kényelmetlenné válhatott az MSZP, mert elismerte: Hiller egy fillér támogatást sem szerzett.
– Geiger Ferenc a szocialisták polgármestere és barátja, Hiller István helyi MSZP-s honatya, oktatási miniszter támogatásával hónapokon keresztül rejtegette az iratokat: százmilliók tűntek el a kezeik között – vélekedett a botrányról Kubatov Gábor fideszes országgyűlési képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.