Sebestyén: rövid program, kevés pont

2010. 02. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éremről, helyezésről most sem beszélve, Sebestyén Júlia az utolsó Európa-bajnokságára is azzal a célkitűzéssel utazott el, mint a korábbiakra: két szép programot szeretne futni. S tegnapi tallinni fellépésén a terve első felét meg is valósította, mert rövid programja vita nélkül jól sikerült, a tripla lutz, dupla toe-loop kombinációt, a tripla flipet és a kötelező dupla axelt is kipipálhattuk. Amikor pedig nem ugrott, szépen korcsolyázott, már-már a 2004-es budapesti Eb-t idézte. Ám a pontozók szépérzéke most bizony hagyott kívánnivalót. Sebestyén az utolsó előtti csoport harmadik jégre lépőjeként 57,44-es pontot könyvelhetett el, ami nem rossz, de előtte az oroszok új üdvöskéje, Alena Leonova úgy kapott 58,26-at, hogy a kombinációban elesett. Ilyenkor lehet kárhoztatni a pontozásos sportágakat, a sportdiplomáciánkat, azt, hogy a zsűriben nincs magyar pontozó, de a lényegen ez mit sem változtat.
Még négyen léptek be Sebestyén elé, az olasz Kostner (65,80), a finn Korpi (64,26) és Lepistö (62,96), a grúz Gedevanishvili (60,82), valamint Leonova mögött a hatodik helyen várja a mai szabadkorcsolyázást. De még mindig sokkal jobban járt, mint a tavalyi Eb-n Helsinkiben, ahol a rövid programban botrányosan a 14. helyre tolták le – két pontozót vissza is minősítettek –, a kűrben innen kapaszkodott fel a 8. pozícióba. Ma mindenesetre hat helyet nem is kellene előrelépnie…
Másik indulónk, Hadford Katherina 32,66 pontos rövidprogramja a 31. helyre volt elég a 41 fős mezőnyben, így a legjobb húsz között ő nem mutathatja be kűrjét.

Jégtáncos 10. hely. A férfiak versenyét az orosz Jevgenyij Pljuscsenko nyerte, aki 2006-os torinói ötkarikás diadala után abbahagyta a versenyzést, s tavaly tért vissza. Most hatodik Eb-aranyát nyerte meg 255,39 ponttal. Tegnap a jégtáncosok szabadprogramjában a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin duó a tizenegyedik helyről előrelépett a tizedikre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.