Stockholm, Budapest

2010. 02. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a szocialisták – ha egyre fáradtabban is, de – tovább tartják a magyar nyugdíjasoknak szánt tanfolyamaikat a galád Fidesz várható rendelkezéseiről (hetvenéves korhatár, svéd elképzelések, miegyéb), megszólaltak az ügyben a skandináv ország elképedt illetékesei. Az ottani szaktárca adatai (amelyek egybeesnek az EU statisztikai hivatalának adataival is) szerint Svédországban nem hetven-, hanem hatvanegy éves kortól lehet nyugdíjba menni, ennek összege pedig nagyjából négyszerese a magyarénak, de még a garantált pénz is csaknem 190 ezer forint havonta. A nyugdíjkorhatár egyébként – ezt már a budapesti svéd nagykövetség illetéseitől tudjuk – rugalmas a skandináv országban, jövedelemalapú, illetve prémiumnyugdíj egyaránt igényelhető, s lehetőség nyílik további munkavégzésre is.
Arra be lehet venni a ciánkálit, hogy ha Svédországban bevezetnék a mi szocialistáink szerint nagyszerű MSZP-nyugdíjrendszert, a „magyar modellt”, akkor az ottani kormányt azonmód világgá zavarná a népakarat, a miniszterelnököt és az illetékes tárcavezetőt pedig kiéheztetett jegesmedvék és rozmárok elé vetnék. A mi országunkban a baloldal jámbornak és megvezethetőnek gondolja az éltesebb lakosságot, s ezen réteg kiszolgáltatottságával szépen vissza is élt az infúzióra kötött, parazita kormány. Most azonban nagyon úgy néz ki, hogy változik a helyzet. Egy nemrégen készített felmérés szerint zömük a parkett-táncos Gyurcsány-együttes orra esésére szavaz majd tavasszal. A padlóról pedig egyenes az út az elfekvőig. Aggódnia senkinek sem kell: jegesmedvénk, rozmárunk nincs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.