Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Vesztegetéssel vádolt középvezetők

Másfél millió forintot kért és fogadott el a MÁV Területi Ingatlanhasznosítási Központjának két középvezetője egy boltostól, ezért vesztegetéssel vádolja őket az ügyészség.

Bákonyi Ádám
2010. 02. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak „kifinomult” módszerekkel szivattyúzták ki a közpénzt a MÁV-cégekből, az állami vasúttársaság egyes vezetői közönséges bűnözői eszközökkel próbálták kiegészíteni fizetésüket. A Fővárosi Főügyészség kiemelt és gazdasági ügyek osztálya tavaly októberben vádiratot nyújtott be V. N. és B. K. ellen gazdálkodó szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntette miatt. A vádirat szerint a gyanúsítottak 2006 tavaszán, illetve nyarán a MÁV Területi Ingatlanhasznosítási Központjában ingatlanértékesítési termékmenedzserként, illetve szakelőadóként dolgoztak. Ebben az időben egy kft. a Nyugati pályaudvar aluljárójában található 160 négyzetméter területű helyiséget bérelt a MÁV Rt.-től. A vasúttársaság vezetősége 2006 tavaszán a bérleti díjak megemeléséről döntött, amelyről a Területi Ingatlanhasznosítási Központ értesítette az cég képviselőjét. A két vádlott másfél millió forintot kért és fogadott el a kft. képviselőjétől azért, hogy a bérleti díjat mégse emeljék meg. 2006 decemberében a vádlottak ismét pénzt kértek a társaságtól azért, hogy a kirakodási határ átlépése miatt a céget ne vonják felelősségre. Az üzlet végül meghiúsult, és a kft. illetékese feljelentést tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.