Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vanga, az új Nostradamus

„Egy nap Amerikában a Fehér Házba egy fekete ember érkezik, az óceánon túl a feketék fehérek lesznek. 2010 novemberében kitör a harmadik világháború, amely 2014-ben fejeződik be. Kétezer év után, 2050-ben megszűnnek a tömegkatasztrófák és vízözönök. Ezer év béke és jólét vár az emberiségre. 2125-ben a magyarok megfejtik a kozmikus lények üzenetét.” Tizennégy évvel az 1996-ban bekövetkezett halála után a Vanga néven világhírnévre szert tett macedón származású vak bolgár jósnő, Vangelia Gusterova még mindig sokkolja a világot próféciáival.

2010. 03. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor koraszülöttként 1911. január 31-én a macedóniai Strumicában világra jött, életben maradási esélyei olyan kicsinyek voltak, hogy nem siettek a névadással. Azután minden várakozás ellenére mégis felerősödött. Tizenegy éves korában homokviharba került, amely házuktól 100 méterre repítette, s elveszítette látását. A vak lány látnoki képességei 16 éves korában bontakoztak ki. Eleinte csak a helyieknek jövendölt, de a beigazolódott jóslatai lassan egész Kelet-Európában híressé tették. Kultusza egyre nőt, s a kommunizmus idején a materialista ideológia ellenére a bolgár állam hivatalos jósnőjévé nyilvánították, munkájáért állami fizetést kapott. A jóslásért az államnak kellett fizetni. Bolgároknak 10 levába (1600 forint) került a jóslás, míg a külföldieknek 50 dollárt kóstált, s a listán fél évig is kellett várakozni. Becslések szerint Vanga több mint 100 millió dollárt keresett Todor Zsivkov rezsimjének, élete során közel egymillió ember kereste meg.
Hivatalos kutatások szerint jövendöléseinek 84 százaléka beigazolódott, a maradék a nem értelmezhető kategóriába tartozott. Próféciáit Nostradamushoz hasonlóan csak utólag, az események bekövetkezése után lehetett értelmezni. Például egyik, 1980-ból származó jóslata szerint Kurszk víz alá kerül a század végén és az egész világ siratni fogja. Húsz évig mosolyogtak rajta, mígnem elsüllyedt a hasonló nevű tengeralattjáró. A másik hasonló híres jóslata 1989-ből: „2001 szeptemberében amerikai testvérek esnek el vasmadarak támadásától és patakokban folyik majd az ártatlanok vére.” Ezzel utalt a WTC ikertornyai elleni támadásokra. Magáról azt mondta, hogy filmszerűen látja az eseményeket, kapcsolatba tud lépni az elhunytakkal. Minden élőlénynek megvan a maga szelleme, amelyek körülvesznek bennünket. Látomásait unokahúga jegyezte fel.
Vanga megmondta előre a háború befejezésének évét és a Harmadik Birodalom sorsát, majd megjósolta a prágai tavaszt, Indira Gandhi, Diana hercegnő tragikus sorsát, a csernobili katasztrófát és a Szovjetunió szétesését is. Sokan gondolják úgy Bulgáriában, hogy a Szimeon Szakszoburgotszki Vanga egyik jóslata hatására alapította meg a népi mozgalmát, amely végül a miniszterelnöki székbe juttatta.
Az elkövetkező évekre Vanga nem sok jóval kecsegtet bennünket. Jóslata szerint a harmadik világháború Indosztán irányából érkezik, eleinte hagyományos fegyverekkel vívják, majd atomfegyverekkel folytatják és 2014-ben vegyi fegyverek európai bevetésével fejezik be. Mint jövendölte, még ebben az évben lép hivatalba Amerika utolsó elnöke, nem sokkal később ugyanis a nagy gazdasági válság kettészakítja az országot. Európa 2016-ra csaknem elnéptelenedik, Kína lesz a világ vezető gazdasági nagyhatalma, az Északi sark jege pedig 2033-ra elolvad.
A század közepétől azonban Vanga látomásai szerint új korszak köszönt be. A világgazdaság felvirágzik, kétezer év után megszűnnek a tömegkatasztrófák és vízözönök. Ezer év béke és jólét vár az emberiségre. Az egyszerű ember a fénysebesség tízszeresével fog utazni a világűrben. Négyezerben vége lesz a Vízöntő korszakának, s 7000-ben vége az emberiség földi évszámlálásának. De ez nem a világvége, az emberiség ugyanis meghódítja a világűrt. A Bibliában megírtakat megerősíti. Be fog következni az Apokalipszis és Krisztus ismét eljön fehér ruhában.
1996 elején Vangánál tüdőrákot diagnosztizáltak és megmondták neki, hogy fél év van hátra életéből. „Nem, még három évem van!” – állította. Nem úgy történt, ezúttal az orvosoknak és a tudománynak lett igaza. Végrendeletében azt kérte, hogy házát alakítsák múzeumnak, és ehhez egy kisebb összeget is meghagyott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.