Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Korrupció szövi át a bolgár egészségügyet

2010. 04. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaéléssel vádolta meg az ügyészség a bolgár országos egészségbiztosítási pénztár igazgatóját, Zseni Nacsevát. Ezzel Bozsidár Nanev egészségügyi miniszter távozása után a bolgár egészségügy másik legfontosabb vezetője is lebukott. Az egyik vád ellene, hogy tavaly egymilliárd forintnyi, kereten felüli összeget utaltatott egy magánkórháznak, illetve idén márciusban további egymilliárd forintnyi összeget két szófiai korháznak, amivel kárt okozott az egészségügyi pénztárnak. Az igazgatóval szembeni másik, súlyosabb vád, hogy Emil Rajnovval, a korábbi kabinet egészségügyi miniszterével és Veladin Bitolszkival, a Bolgár Szocialista Párt politikai kabinetjének vezetőjével együtt 2,2 milliárd forintnyi kenőpénzt kértek egy gyógyszergyári forgalmazótól.
Bojko Boriszov jobbközép miniszterelnök egy tegnapi interjúban azt mondta, nem feltételezte volna, hogy az egész államapparátus rablórendszerré alakult át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.