Szász Jenő szakított Tőkéssel

2010. 04. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszakítja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal ápolt kapcsolatát a Magyar Polgári Párt mindaddig, amíg a Tőkés László vezette szervezet fel nem rúgja az RMDSZ-szel kötött együttműködési megállapodását. Erről szombaton határozott a Szász Jenő székelyudvarhelyi alpolgármester vezette alakulat rendkívüli kongresszusa, amelyen az újraválasztott pártelnök éles hangon bírálta Tőkést, aki szerinte elárulta az erdélyi magyar jobboldalt azáltal, hogy az RMDSZ színeiben szerzett mandátumot a tavalyi európai parlamenti választásokon. Az EP-képviselő a napokban politikai ámokfutással vádolta meg Szászt, és felkérte az MPP tisztviselőit, ne vegyenek részt a kongresszuson; ehhez az ellenzék tartotta is magát. A közgyűlésen egyébként nem született új alapszabály, viszont Szász kezdeményezésére kizárták a pártból az ellenzék vezetőit, és elrendelték a bírósági fellebbezést előterjesztő Arad és Bihar megyei szervezetek újjászervezését.

Letartóztatás. Huszonkilenc napos letartóztatásba helyezték a hét végén Bukarestben Florin Costiniut, a legfelső bíróság tagját és két üzletembert a szintén előzetesben lévő Catalin Voicu szociáldemokrata szenátor korrupciós ügyében. A gyanú szerint Costiniu – a honatya közvetítésével – közbenjárt különböző igazságszolgáltatási szerveknél a vállalkozók számára kedvező ítéletekért. (R. Sz.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.