Szász Jenőt bírálja Tőkés László

2010. 04. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akarnoksággal, pártvezetői hozzá nem értéssel és politikai ámokfutással vádolja Szász Jenőt, az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) elnökét Tőkés László. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tegnap nyílt levélben arra kéri az MPP tisztségviselőit, ne vegyenek részt a Szász által szombatra összehívott rendkívüli pártkongresszuson, ne legitimálják a szerinte szabálytalanul összehívott tanácskozást. A bukaresti törvényszék nemrég törvénytelennek nyilvánította a polgári alakulat tavaly márciusi kongresszusán elfogadott alapszabályt, amelyet Szász belső ellenzéke óvott meg. Az akkori pártgyűlés botrányba fulladt, mivel az MPP vezetője a kongresszusi küldötteken kívül szavazati joggal ruházta fel a meghívottakat is – ennek nyomán került sor az újraválasztására –, tiltakozásképp pedig ellenzéke kivonult a tanácskozásról. Szász ellenfelei most a kongresszus elhalasztását kérik. Tőkés szerint a Szász „bolsevik gyakorlatra jellemző” ellenségkép felmutatásával próbálja elterelni a figyelmet saját pártvezetői inkompetenciájáról.
Az MPP elnöke ugyancsak nyílt levélben válaszolt az EP-képviselőnek, akit politikai hűtlenséggel vádol, miután a Markó Béla vezette RMDSZ-szel kötött tavalyi megállapodással „becsapta” az erdélyi magyar választókat. Szász szerint pártjának nincs szüksége arra, hogy Tőkés erkölcsileg kioktassa a választás szabadságának védelmezőit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.