A Malév tovább hallgat

Feljelentést, illetőleg hatósági bejelentést tett lapunk cikke nyomán a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) az országos rendőrfőkapitánynál, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél és a legfőbb ügyésznél a Malévnál eltűnt több mint nyolcszázmillió forint ügyében.

Munkatársunktól
2010. 05. 21. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a PricewaterhouseCoopers (PwC) tavaly júniusban visszautasította, hogy véleményezze a Malév Zrt. 2007-es éves beszámolóját, mivel egy csaknem egymilliárdos ügylettel kapcsolatban a könyvvizsgáló cég szerint sem a szolgáltatás megtörténte, sem a kifizetések jogossága nem bizonyított. A légitársaság 812 millió forintot fizetett a Charter Corporation LLC számára, ám a PwC jelentése megállapította, hogy „a könyvvizsgálat során nem kaptunk teljesítési igazolásokat, amelyek alátámasztanák a szolgáltatás megtörténtét és a kifizetések jogosságát, emiatt nem tudtunk meggyőződni arról, hogy ezek az összegek valós költségként merültek fel a társaságnál 2007-ben”. A Malévnál azóta sem válaszolnak azt firtató kérdéseinkre, hogy milyen szolgáltatásért fizették ki a hatalmas összeget.

Részletek a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.