Baloldali maffiaszálak

2010. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúként hallgatta ki tegnap Mircea Geoanát, a bukaresti szenátus elnökét, az ellenzéki szociáldemokrata párt egykori vezetőjét a román korrupcióellenes ügyészség az alakulat korábban korrupció gyanúja miatt letartóztatott szenátora, Catalin Voicu ügyében. Voicut – aki az első őrizetbe vett román honatya a rendszerváltás óta – kenőpénz elfogadásával és befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják az ügyészek; a nyomozati anyag szerint bírósági döntéseket és rendőrségi vizsgálatokat próbált meg befolyásolni üzletemberek érdekében, akiktől közbenjárásáért pénzt fogadott el, üzelmei során pedig maffiahálózatot épített ki. Egyes források szerint Geoana hozott tető alá egy találkozót Voicu és Maria Schutz, a baloldali alakulat egyik megyei vezetője között, aki ellen szintén vizsgálatot folytatott a nyomozó hatóság. Az ügyészség szerint a korrupt szenátor közbenjárt a törvényszéki bíráknál a csalással megvádolt Schutz ügyében.
A bukaresti média úgy tudja, a volt szociáldemokrata pártelnök anyósa, Margareta Costea is igénybe vette Voicu „szolgáltatásait” forradalmárigazolványa megszerzése érdekében, cserében pedig azt ígérte: közbenjár a tavaly decemberben az államfői posztot megpályázó vejénél, hogy segítse hozzá Voicut a belügyminiszteri tisztséghez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.