Börtön a korrupt rendőrnek

Csibra Tibor
2010. 05. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helybenhagyta tegnap a Debreceni Ítélőtábla annak a rendőrnek az első fokon kiszabott büntetését, akit kötelességszegéssel, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt két év börtönbüntetéssel sújtott korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Arzenovits Csaba egykori főtörzsőrmester egy éve kenőpénz átadására buzdított egy autóst, akit gyorshajtáson ért Nyíregyháza mellett. A rendőr azt az ajánlatot tette a sofőrnek, hogy – zsebbe fizetve – a büntetési összeg feléért törli a szabálysértést az adatbázisból. A vezetőnél nem volt 45 ezer forint, ezért megállapodtak, hogy a fennmaradó pénzt néhány nap múlva átadja az egyenruhásnak, de meggondolta magát, s feljelentést tett az ügyészségen. A vádhatóság nyomozói a pénz átadása után elfogták a tiszthelyettest, akinek szolgálati viszonyát azonnal megszüntette a rendőrség.
Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára lapunknak elmondta, hogy a bűncselekmény büntetési tétele akár nyolc év szabadságvesztés is lehet. Koszta felhívta a figyelmet, hogy hazánk keleti régiójában elharapózott hivatali korrupció miatt az utóbbi időkben a helyi bíróságok számos esetben szabtak ki letöltendő börtönbüntetést rendőrökre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.