FKF: kenőpénz ismeretlen utakon?

MN-összefoglaló
2010. 05. 21. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsértette a közbeszerzési törvényt a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a pusztazámori beruházással kapcsolatban – derül ki az elkészült felügyelőbizottsági jelentésből. A külső szakértői vizsgálaton alapuló jelentés azt viszont nem tudta kideríteni, hogy a nyertes cég kinek osztott vissza 70 milliót a budapesti városházán. A kenőpénzt az FKF vezérigazgatójának feltételezése szerint a pusztazámori beruházást elnyerő társaság osztotta vissza. A visszaéléseket vizsgáló külsős cég arra sem talált magyarázatot, hogy miért kellett a hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosításáról szóló közbeszerzés második körében 380-ról 450 millió forintra növelni a pályázati összeget. A testület ma tárgyalja az anyagot; s a Hír TV által feltárt újabb gyanús szerződéseket is vizsgálja. A fővárosi közműcégeket felügyelő gazdasági bizottság elnöke nem nyilatkozott a fővárosi vállalatokra nehezedő politikai nyomásról. Ismert: a Fővárosi Kertészeti Vállalat egykori vezérigazgatóját, Kocsis Lászlót állítása szerint 17 év után azért távolították el posztjáról, mert nem teljesítette a városvezető politikusok kéréseit, és nem foglalkoztatta az általuk ajánlott cégeket. Nyilatkozni az egykori vezető és a vállalatot felügyelő gazdasági bizottsági elnök sem akart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.