Házkutatás a rendőrség központjában

Munkatársunktól
2010. 05. 21. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség a napokban a Rendőrségi Igazgatási Központban a Teve utcában. Skoda Gabriella, a Budapesti Nyomozó Ügyészség szóvivője lapunknak cáfolta, hogy ennek az ügynek köze lenne a Bencze József országos rendőrfőkapitány és Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánnyal kapcsolatos feljelentésekhez. Mint azt megírtuk: már több olyan feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre, ami felveti a hűtlen kezelés gyanúját, és aminek prominens rendőri vezetők is érintettjei lehetnek. Egyes dokumentumokban Bencze József országos rendőrfőkapitány és Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány neve is felvetődik.
– Ismeretlen személy május 4-én feljelentés tett a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2002 és 2006 között fénymásolók adásvétele és egyéb alkatrészek beszerzésével kapcsolatos szerződései miatt. A feljelentő szerint több százezer forintos károkozás történt – mondta Skoda Gabriella. A nyomozás elrendeléséhez volt szükség házkutatásra május 6-án és 7-én a Teve utcában. Az ügyészség hűtlen kezelés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Bűnhődött a rendőr. Jogellenes fogva tartás bűntette miatt sújtotta pénzbüntetéssel a Szegedi Ítélőtábla azt a rendőr hadnagyot, aki tavaly év elején egy gépkocsis üldözést követően indokolatlanul előállított két férfit. A vádlott azért kezdett intézkedést Bauer Bence és barátjával szemben, mert a Fidesz ifjúsági tagozata külügyi kabinetjének vezetője Szegedre tartva többször is átlépte a felezővonalat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.