Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ismét feljelentették a főrendőrt

Munkatársunktól
2010. 05. 17. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, immár a harmadik névtelen feljelentést küldték a Központi Nyomozó Főügyészséghez a Budapesti rendőrfőkapitány ügyében – adta hírül a Stop.hu. Az internetes oldal szerint a feljelentéskiegészítésként küldött levélből kiderül, hogy Tóth Gábor a 2009-es rendőrnapra érkezett felajánlásokat egy ismerőse vezette alapítvány számlájára utaltatta. A feljelentő szerint az alapítvány ahhoz a Kardos Pálhoz köthető, aki 2008 és 2009 során gyanús megbízási szerződéseket köthetett a Tóth Gábor vezette BRFK-val. Az alapítványi számlára befizetett pénzek útja egyelőre ismeretlen, állítja a Stop.hu, de a feljelentők szerint nem volna meglepő, ha kiderülne, Tóth és Kardos is részesült a milliókból.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta, több beadvány is érkezett a nyomozó hatósághoz a budapesti rendőrfőkapitánnyal kapcsolatban, de ezeket egy ügyként kezelik, így hűtlen kezelés bűntette miatt folyik nyomozás, ismeretlen személy ellen.
Ismeretes, legutóbb április végén érkezett feljelentés a főkapitány ellen. Abból többek közt az derült ki, hogy a Sziget Fesztivál szervezője a korábbi gyakorlattal ellentétben nem a kerületi közbiztonsági alapítványnak utalta át a rendőrök túlóra díját, hanem közvetlenül a BRFK-nak; valamint az, hogy a XIX. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül kapott a BRFK egy 1200 köbcentis BMW motort, amit kizárólag Tóth Gábor használ. Az első feljelentés a budapesti főrendőr ellen április elején érkezett. Ekkor Tóth úgy nyilatkozott, hogy a feljelentést egy lejárató kampány részének tekinti. – Őszintén remélem, hogy a lejáratási szándék mögött nem politikai akarat húzódik – mondta Tóth a Népszabadságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.