Kolompár nem hagyja magát

Elképzelhetőnek tartja Kolompár Orbán roma vezető, hogy haszonbérleti szerződést bont a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az Országos Cigány Önkormányzattal (OCÖ), így szeptemberben a szervezetnek elvész elhíresült balatonlellei üdülője. Az OCÖ elnöke azonban tegnap elfogadtatta az önkormányzattal, hogy akár negyedmilliárdos összegű jelzáloghitellel új üdülőt vásároljanak.

Joó István
2010. 05. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolompár Orbán, a cigány önkormányzat többszörösen vádolt elnöke a tegnapi közgyűlésen kilátásba helyezte, hogy szeptemberig ki kell költözniük a milliárdos értékű balatonlellei üdülőből, mert az állami szerv felbontotta a 2008-as szerződést. Amint arról elsőként beszámoltunk, a vám- és pénzügyőrség nyomoz a kiemelten szép környezetben fekvő ingatlan ügyében, ugyanis a haszonbérleti szerződésben kikötött felújítás nem történt meg. Ellenben húszmilliós számla keletkezett a csak papíron elvégzett munkálatokról. Lapunk annak idején azt is feltárta, hogy bár az OCÖ roma szakképzési központ megvalósítására vette át a táborhelyet, ott soha semmilyen szakképzés nem történt. Annál több (olykor süngrillezéssel egybekötött) dorbézolás, ami miatt a rendőrséget gyakran kihívták a szomszédok. Az egyik legutóbbi botrány az volt, hogy a rosszul őrzött balatonlellei roma üdülőben lába kelt nagy értékű berendezési tárgyaknak.
Az OCÖ-közgyűlésen Kolompár Orbán bejelentette, szükséges egy újabb üdülő, már csak azért is, hogy a balatonlellei épületből a – megmaradt – holmikat elraktározhassáká. A Lungo Drom-frakció ellenkezése mellett a nagy többség elfogadta azt a határozati javaslatát, hogy egy munkacsoport üdülővásárlást készíthessen elő. Kolompár előzőleg arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy több ingatlant megtekintett, és egy balatonfenyvesi üdülőt javasolt a vásárlásra. Mivel azonban ehhez kölcsönre is szükség van, elképzelhető, hogy kétszázötvenmillió forintos jelzáloghitelt is fel kellene vennie az Országos Cigány Önkormányzatnak. „Az előző üdülőt valakik tönkretették, szétlopták, most Kolompárék egy ingatlanvásárlással eladósítják a majdani cigány önkormányzatot” – értékelte a történteket Kertész Lóránt OCÖ-képviselő, az Országos Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.