Parlamenti postás lett Szekeres Imre

2010. 05. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter tegnap közvetítette a HM EI Zrt. kérését a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívásáról Lázár Jánosnak, a testület fideszes elnökének. A Honvédelmi Minisztérium (HM) nagyvállalata azért kezdeményezte a rendkívüli ülést, hogy tisztázhassák a cég szerepét a szaktárcánál leleplezett korrupciós ügyekben. Lázár János lapunknak tegnap elmondta, a javaslatot még nem kapta meg a szocialista tárcavezetőtől, de mérlegelni fogja, hogy összehívja-e a szakbizottságot.
Mint arról beszámoltunk, a napokban hivatalosan is megerősítették lapunk azon információját, hogy őrizetbe vették a honvédelmi tárca legnagyobb cége, a HM EI Zrt. vezérigazgatóját és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. K. Gábor neve felvetődött a HM-nél leleplezett, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés miatt letartóztatott tisztek vallomásában. Az egyik gyanúsított azt állította, hogy a vezérigazgató kenőpénzt vett át tőle állami megbízásokért. K. Gábor a róla szóló vallomások tartalmának kiszivárgását követően a részvénytársaság weblapján valótlanságoknak és rágalmaknak nevezte ezeket az állításokat, és jogi lépésekkel fenyegette meg a jegyzőkönyvek tartalmát közlő sajtóorgánumokat.
A HM EI Zrt. az a cég, amelyet Ács Tibor, a katonai ügyészség volt szóvivője a Hír Televíziónak adott interjújában gengszterszervezetnek nevezett. Ezt követően a szóvivőnek távoznia kellett a posztjáról. A szaktárca legnagyobb társasága százmilliókat közvetít alvállalkozóknak a katonai objektumok üzemeltetése címén, miközben a cégen keresztül nagy értékű beszerzéseket nyerhettek el az elmúlt években egyes, régóta alkalmazott magántársaságok. A vállalat elnökének Szekeres Imre minisztersége idején azt a Nagy Imrét nevezték ki, akiből utolsó KISZ-vezérként, a rendszerváltozás idején elindult privatizációs ügyletek idején lett jól menő vállalkozó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.