PTE: „Jogtalan rendőri akció”

Bóka Máté Ciprián
2010. 05. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézménynél hétfőn történt házkutatás miatt közleményt adott ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), amelyet a pécsi rendőrség munkatársai tartottak a hűtlen kezelés gyanújával elrendelt nyomozás során. A PTE vezetése szerint nem volt jogszerű az eljárás, mert a jogszabályok alapján „házkutatást rendszerint az érintett jelenlétében kell elvégezni, a megkezdése előtt közölni kell vele a házkutatást elrendelő határozatot, és fel kell őt szólítani, hogy a keresett dolgot adja elő”. A PTE képviseletére jogosult rektor azonban az akcióról nem kapott hivatalos értesítést.
Tegnap már nem a városi rendőrök, hanem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálódott a PTE felnőttképzési karát érintő ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.